Behandler med pasient

Behandling av muskler, sener og sår

En medisinsk LLLT-laser (det vil si lavenergi-laser, som MID-laserene er eksempler på), tilfører laserlys noninvasivt for å minske smerter og betennelser. Det brukes også for å fremskynde helbredelse av vev.

LLLT-laserene brukes til behandling av både mennesker og dyr. Hos mennesker er de særlig brukt innen fysioterapi og kiropraktikk, tannlegebehandling og for behandling av sår som ikke vil gro, slik som diabetes-sår og liggsår/ trykksår. Hos dyr er det særlig hunder og hester (spesielt sportshester) som behandles med lasere.

MID-Laserens dioder settes direkte på frisk hud. Øm eller skadet hud og åpne sår behandles med litt avstand, ca en cm, mellom laser og overflate. For å få effekt av behandlingen må laserlyset kunne trenge gjennom vevet ned til det området som skal behandles. Infrarøde bølgelengder, som 904 og 808 nm, kommer lengst inn i vevet. De brukes derfor på dyptliggende problemer som i ledd og muskulatur og sener som ligger litt inn. Laser med synlig lys, slik som 635nm, har kortere inntrengningsegenskaper. De brukes derfor på problemer som ligger svært nært eller i overflaten, slik som sener, hud eller sår.

MID-Laserene er designet for å kunne brukes også på dyr (som har pels). Dette er nemlig en av utfordringene for laserlyset, å komme helt inn på huden til dyrene. Samtidig gjør designet at laseren også blir mer effektiv når den brukes på mennesker.

Når laserlyset påføres på hud eller vev absorberes, reflekteres og spres lyset. Jo lengre ned i vevet, desto svakere blir lyset. Derfor brukes en noe større energimengde laserlys når man skal behandle muskler eller ledd sammenlignet med åpne sår.

Det er ingen kjente bi-effekter ved behandling med medisinsk LLLT-laser. Behandlingen er ikke smertefull, men enkelte kan kjenne noe ømhet eller kribling etter behandling  – dette er et tegn på at behandlingen har effekt. Behandlingen er ikke risikofylt – hvis dosen skulle være for høy, blir konsekvensen kun at man ikke får noen positiv effekt av behandlingen.

Er du behandler og interessert i å prøve laser, kontakt oss  – vi hjelper deg å komme i gang og gir deg støtte underveis.

Er du interessert i å bli behandlet med en Irradia MID-laser, se referansesidene våre eller kontakt oss for å få vite hvem i ditt distrikt som behandler med våre lasere.